2015. január 29., csütörtök

Babgulyás

Szintén hideg napokra való, melengető egytálétel a babgulyás. Finom és laktató, utána 1-2   palacsinta vagy aki sósat szeretne, egy jó túrós tészta, kellemes ebéd.



Hozzávalók:

1/2 kg bab
1/2 kg sertéslapocka (vagy marhalábszár)
1 nagy fej hagyma
2 ek zsír.
2  ek. pirospaprika
2 sárga répa
2 fehér répa
1 kisebb zeller
zeller zöld
ételízesítő (ritkán használom és csak zöldséges levesekbe)
só, bors

A húsból szokásos módon pörköltet készítek.  Amíg az készül a  babot (előző este beáztatom),  felteszem főni a darabolt zöldségekkel, sóval, ételízesítővel. Amikor a hús megpuhult és a bab is készre főtt  a zöldségekkel, összeöntöm a kettőt, jól összeforralom. Ekkor teszek még bele zeller zöldet, kevés borsot, erős paprikát és együtt főzöm 5-10 percig. Ahol gyerek is eszik belőle csak  a tányéron tegyünk  bele erős paprikát.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése