2015. január 30., péntek

Borsófőzelék fasírttal

Amikor fasírtot sütök, általában marad belőle pár darab másnapra is. Akkor már csak egy gyors főzelék és kész is van az ebéd. Télen én a mélyhűtött borsót szeretem jobban, szemben a konzerv, üvegessel.



Hozzávalók:

1/2 kg  mélyhűtött borsó
1 ek. zsír, vagy 2 ek. olaj
1 púpozott ek. liszt
2-3   dl tej
só, cukor

A borsót egy kevés sóval megfőzőm. Nem kell nagyon szétfőzni, a fagyasztott termékek pár perc alatt megpuhulnak. Egy lábasban felforrósítom a zsírt (olajat), hozzáteszem  a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a borsót  a levével együtt. Hozzáöntök annyi tejet, hogy főzelék sűrűségű  legyen, sózom és kevés cukrot is teszek bele. Jól összeforralom,  a maradék fasírttal tálalom. De nagyon finom tükörtojással is.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése