2015. január 30., péntek

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb, vagy lapocka
2 nagyobb  fej hagyma
2 ek. zsír
só, bors,  ízlés szerint
2 kk. kanál  majoránna
4-5  cikk fokhagyma

1 kg krumpli
olaj vagy zsír  a sütéshez

A húst kis darabokra aprítom.. A hagymát karikára vágom és a zsírban megfonnyasztom, amikor világosbarna  hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik. Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal és beleteszem az aprított  fokhagymát is. Tapasztalatom alapján  a majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van, mert a sertéshúsnak kell másfél óra még ilyen apróra vágva is, amíg megpuhul és  a majoránna ha ennyi ideig fő, megkeseredik és az egész étel keserű lesz tőle. Fedő alatt párolom, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, hozzáteszem a majoránnát is.

A krumplit kockára vágom, olajban, vagy zsírban kisütöm. Lehet a kettő keveréke is. Tálalásnál a tányérra szedem a sült krumplit és a közepére halmozom a finom, szaftos húst, majd a tányéron keverjük össze.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése