2015. január 29., csütörtök

Disznótoros párolt káposztával és sült almával

Még javában zajlanak a disznóvágások,  készítsünk disznótorost!  Igazán finom krumplipürével, párolt káposztával és sült almával. Ha tudunk házi hurkát és kolbászt vásároljunk, megbízható forrásból.


Hozzávalók:

1 kg hurka
1/2 kg sütni való kolbász
4 szép szelet tarja
só, bors, fokhagyma
4 alma
kevés vaj
1 kis fej káposzta
1 közepes fej hagyma
1 ek. zsír
cukor
ecet

A tarját fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával és tepsiben megsütöm a hurkával, kolbásszal. Egy lapos jénait kivajazok, rárakom a magházától megtisztított almákat, az üregbe 1-1 kis kanál cukrot szórok, addig sütöm, amíg puha lesz, a héja pedig ráncos. Isteni illata van, amikor sül. A káposztát legyalulom, enyhén besózom, állni hagyom kb. 1 órán át. A hagymát kockára vágva megfonnyasztom kevés zsíron, ráteszem a káposztát, jól átforgatom. Szórok rá kevés cukrot, borsot, teszek bele ecetet és mindig pici vizet aláöntve,  fedő alatt puhára párolom. Krumplipürét készítek hozzá köretnek.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése