2015. január 29., csütörtök

Hagymakrémleves sajtos pirítóssal


A hideg téli napokon nagyon jól esik egy forró hagymakrémleves, forró sajtos pirítóssal.:-)  Amikor húslevest főzök általában marad zöldség és lé, valahogy a főtt  hús mindig hamar elfogy. :-) Másnap ebből készítek isteni hagymakrémlevest.




Hozzávalók:

Maradék húsleves, vegyes zöldségekkel
4 nagy fej hagyma
2 dl tejföl
2 ek. vaj
bors, só
petrezselyemzöld
szikkadt kenyér
sajt 

A hagymát vékony szeletekre vágom és vajon kevés sóval párolom,  pici vizet is mindig  aláöntve, amíg puha lesz. Ekkor a zöldségekkel és  a húslevessel együtt leturmixolom, hozzáadom a tejfölt, jól összeforralom, borssal és petrezselyemzölddel ízesítem. Sajtos pirítóst készítek hozzá.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése