2015. január 30., péntek

Téli paradicsomleves

Tapasztalatom szerint sokan szeretjük és  gyorsan elkészíthető leves. :-) Csak arra kell vigyázni, ne a gyerekkori "menzás", csupa rántás legyen, inkább a paradicsom íze domináljon benne.

Hozzávalók:

1 üveg sűrített paradicsom 
1 ek. zsír, vagy 2 ek. olaj
1 púpozott kanál liszt.
só, cukor
3 dkg rizs

A sűrített paradicsomot egy tálba teszem, és felhígítom vízzel. A zsírt (olajat) felforrósítom és rászórom a lisztet, világosra pirítom, ráöntöm a paradicsomot, ekkor gyorsan besűrűsödik. Felöntöm annyi vízzel, hogy levessűrűségű legyen, teszek bele sót, cukrot. Ezután folyamatosan kóstolgatva teszek még hozzá sót és cukrot, mert szerintem minden  paradicsomos étel ízét  a hozzáadott só és cukor egyensúlya adja meg. A rizst én nem szoktam belefőzni a paradicsomlevesbe, külön párolom meg és csak a tányéron kerül bele. Azért csinálom így, mert  a rizs  magába szívja a levest, pláne ha  2 napra készítjük. Van, aki betűtésztával szereti, azt is lehet főzni hozzá, mi rizspártiak vagyunk. :-)

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése