2015. február 10., kedd

Bolognai makaróni

A tésztákat nagyon szeretem mindenféle formában, édesen, sósan, mártással. Nagy kedvenc a  bolognai mártás, makarónival.




Hozzávalók:

1/2 kg  sertéshús, vagy fele sertés, fele marha
1  sárgarépa
1  petrezselyemgyökér
1 kis zellergumó
4 ek. olaj
1 üveg sűrített paradicsom
1  nagy fej hagyma
4 cikk fokhagyma
1 kk.  kanál kakukkfű
1 kk. kanál bazsalikom
1 kk. oregáno
1-2 dl vörösbor(ez el is maradhat, ha nincs)
só, bors, kevés cukor

makaróni
só, olaj a kifőzéshez

reszelt sajt 

A húst a zöldségekkel együtt ledarálom. A hagymát kockára vágom és világosra pirítom az olajon, hozzáteszem a darált zöldséges húst, átforgatom amíg a hús kifehéredik. Megsózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is, a fokhagymát rápréselem, felengedem kevés vízzel és ha van vörösborral, fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem a sűrített paradicsomot, ekkor kerül bele a cukor, mert az minden paradicsomos ételbe kell és még só, bors. Amikor puha a hús és  a zöldség, akkor kész. A makarónit sós, olajos vízben  kifőzöm (nem kell szétfőzni, lehessen harapni, és leöblíteni sem kell), rászedem a szószt,  megszórom reszelt sajttal.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése