2015. február 22., vasárnap

Csirkeaprólék leves májgombóccal

A májgombócot gyerekkorom óta imádom, régen fagyasztva vásároltam, amíg rá nem jöttem, hogy házilag  sokkal finomabbat lehet készíteni.

Hozzávalók:

1 kg  csirkeaprólék(far-hát, nyak, zúza, láb)
1/2 kg vegyes leveszöldség
szemes bors
szerecsendió
gyömbér

ételízesítő
fokhagyma

2 csirkemáj
3 zsömle
2 tojás
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír
1-2 ek. liszt
majoránna

bors
petrezselyemzöld

A  csirkeaprólékból  a leveszöldséggel és a fűszerekkel lassú tűzön, gyöngyözve húslevest főzök. A májakat lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojásokat, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza  legyen. Pihentetem fél óráig. A levest leszűröm, gombócokat formázok a májas  masszából és belefőzöm. Ki szoktam venni egyet, amikor gondolom, hogy már jó, kettévágom, ellenőrzöm a közepét. Tálaláskor szedek a  tányérba csirkehúst, zöldséget és májgombócot.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése