2015. február 25., szerda

Frankfurti leves

Fiam egyik kedvenc levese, ami azért furcsa, mert amúgy a kelkáposztát nem szereti, sem főzeléknek, sem rakott kelnek, amiket a frankfurti leves mellett  leggyakrabban szoktam még kelkáposztából  készíteni.Fűszereknél azért nem szeretek mennyiséget írni, mert azt mindenki ízlése szerint tegyen bele.

Hozzávalók:

1 kisebb fej kelkáposzta
4 közepes krumpli
2 pár frankfurti virsli
2 ek. zsír
2 ek. liszt
2 dl tejföl
köménymag
3-4 cikk fokhagyma

bors
pirospaprika
majoránna




A kelkáposztát cikkekre vágom, a kockára vágott krumplival és a karikára vágott virslivel felteszem főni. Sóval, borssal köménymaggal ízesítem, hozzáteszem a fokhagymát is. Amikor puha a kelkáposzta, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, tűzről lehúzva keverek bele kevés pirospaprikát, majd a leveshez adom jól összeforralom. Ekkor teszem bele a majoránnát, nem kell sok, mert eléggé  intenzív íze van. A tejfölt kikeverem kevés  levessel, fokozatosan hígítom, így adom hozzá (hőkiegyenlítés), ezzel is jól összeforralom.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése