2015. február 3., kedd

Gombaleves kapros burgonyagombóccal

Egyszer maradt az ebédből krumplipüré, másnap készítettem  belőle  kapros burgonyagombócot a  gombalevesbe. :-) Nagyon megy a gombához a kapros íz.


Hozzávalók:

1/2 kg gomba
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 kis zeller
1 fej nagy hagyma
1 ek pirospaprika
só, bors
petrezselyemzöld
1 ek. zsír

20 dkg krumplipüré (vagy tört krumpli)
1 tojás
2 evőkanál  liszt

fél cs.kapor

A gombát a darabolt zöldségekkel felteszem főni, hozzáteszem az összekötött petrezselyemzöldet, sózom, borsozom. A hagymát kockára vágva megpirítom a zsíron, tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hozzáöntöm a leveshez. Amikor már minden puha belefőzöm a kapros burgonyagombócokat.

Burgonyagombóc:

A krumplihoz teszek 1 tojást, 2 evőkanál lisztet, sózom és hozzákeverem az apróra vágott kaprot, nedves kézzel gombócokat formázok belőle.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése