2015. február 18., szerda

Gombapaprikás orsótésztával

Imádom a gombát! Kedvencem  az erdei, de a termesztett sampiont is szeretem. :-)

50 dkg sampion gomba
1 nagy fej hagyma
2 ek, zsír
1 csapott ek. pirospaprika
1 dl tejföl
1 csapott ek. liszt

bors

35 dkg orsótészta

A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, lehúzom a tűzről,  ráteszem a pirospaprikát, elkeverem. Hozzáteszem a szeletelt gombát, megsózom, borsozom, lefedve párolom. Nem kell alá sok víz, mert  a gomba enged. Amikor jó a a gomba(20-25 perc), rászórom a lisztet, elkeverem, kis vízzel felengedem, hozzáadom a tejfölt, jól összeforralom. A kifőtt orsótésztára szedem.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése