2015. február 22., vasárnap

Gundel palacsinta házilag

Az egyik legfinomabb palacsinta, ha nem a legfinomabb! :-) Ünnepi alkalmakkor is megállja  a helyét, vagy vendégvárónak. Én imádom!

Hozzávalók:

Palacsintatésztához:

30 dkg liszt
4 dl tej
1 dl szódavíz
2 tojás
3 ek. étolaj
1 ek. cukor

 Diótöltelékhez:

25 dkg darált dió
12 dkg cukor
2 dl tej
2 dkg mazsola
2  ek. kanál rum(vagy rumaroma)
fél citrom reszelt héja

 Csokiöntethez:

10 dkg étcsoki
2 dkg kakaópor
2 tojássárga
3 dl tej

2 dkg liszt
1 ek rum

A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát sütök. A töltelékhez felforralom a tejet a cukorral és a citromhéjjal, leveszem  a tűzről, majd belekeverem a diót, a mazsolát és a rumot(vagy rumaromát) is. Az öntethez a tojássárgáját, a lisztet és 1 dl tejet simára keverek, majd felforrósítom a maradék tejet, a kakaóport és az apróra tört csokit. Óvatosan, vékony sugárban hozzáöntöm a tojásos masszát, majd folyamatos keverés mellett, lassú tűzön besűrítem. Nem kell felforralni! Végül adok hozzá 1-2 kanál rumot, vagy rumaromát. A palacsintákat megtöltöm a diós krémmel, négybe hajtom, és leöntöm csokiszósszal. Porcukorral díszítem.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése