2015. február 2., hétfő

Juhtúrós sztrapacska



Tartalmasabb, húsos  levesek után kitűnő fogás a juhtúrós sztrapacska. Nálunk mindenki nagyon
szereti.

 



Hozzávalók:

1 kg krumpli
kb. 20 dkg liszt
1 tojás


20 dkg juhtúró
1-2 dl tejföl
15 dkg húsos szalonna

A krumplit lereszelem, sózom,  ráütöm a tojást, hozzáadom a lisztet, itt is a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik reszeléskor, érdemes leönteni róla, lényeg, hogy nem kell túl sok liszt, inkább a krumpli domináljon.  Forró vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére, már ki is lehet szedni. A húsos szalonnát kockára vágva pörcösre sütöm  a zsírját ráöntöm a kifőtt sztrapacskára, és a juhtúró felét is ráteszem, együtt jól átmelegítem, összekeverem. Óvatosan kell sózni, mert a juhtúró elég sós. Tálaláskor rámorzsolom a juhtúró másik felét, megszórom  a szalonna pörcökkel, és mindenki ízlése szerint tesz rá tejfölt.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése