2015. február 2., hétfő

Krumplis tészta

A krumplis tészta nagyon egyszerű, gyors és nagyon  megosztó étel, van aki imádja, van aki nagyon utálja. Én az előbbiek közé tartozom, nagyon szeretem. Jó borsosan, csemege uborkával. :-)

Hozzávalók:

1 kg krumpli
25 dkg száraz tészta
1 nagy fej vöröshagyma
1 kanál zsír, vagy 2 ek. olaj
2 kk. pirospaprika
só, bors
csemege, vagy ecetes uborka 

A hagymát kockára vágva  világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítem sóval, borssal  és főzöm.  Amikor már puha, összetöröm krumplitörővel, de úgy, hogy darabok maradjanak azért benne, ne legyen  teljesen pépes. Közben kifőzöm a tésztát, de nem teljesen puhára, hogy  a krumpli szaftjából még tudjon beszívni nedvességet, vagyis finom ízeket. A tésztát a tört krumplihoz keverem, és lefedve hagyom állni fél óráig. Tálaláskor  a tányéron még megszórom borssal.  A savanyú uborka kötelező hozzá. :-)

 A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése