2015. február 16., hétfő

Magyaros pizza

Hát, igen! :-) A pizza ugyan tipikus olasz étel, de én  "magyarosítva" szeretem, finom magyar kolbásszal, erős paprikával, hagymával. :-) Jó, azért az olaszos  jelleg is benne van, a paradicsomszósz, oregánó, kakukkfű, bazsalikom. És  persze a  tetejére az elmaradhatatlan sajt. :-)

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz

Mártás:

1 doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű

bors
cukor

Feltét:

20 dkg házi, füstölt kolbász
1 nagy fej lila hagyma
1 erős paprika
pár  ecetes cseresznyepaprika
4 db.csípős  paprikás kockasajt

A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a  pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a karikára vágott kolbászt, hagymát, erős paprikákat, tetejére  morzsolom a csípős sajtot.és még megszórom az egészet pizzafűszerrel. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva,  forrón az igazi! :-)

A képre kattintva nagyobban is  látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése