2015. február 23., hétfő

Mexikói csirkecomb

Ezt a finom ételt fiam találta valahol, kérte, készítsem el, azóta nagy kedvenc lett, mindenki szereti nálunk!





Hozzávalók:

3 csirkecomb
30 dkg mirelit kukorica
2 dl tejföl
1-2  erős paprika, ledarálva
2 nagy fej hagyma

bors
4 ek. zsír

párolt rizs

A csirkecombokat  kettévágom, sózom, borsozom és a zsíron, lefedve, időnként forgatva ropogósra sütöm. A kukoricát megfőzöm, elkeverem a tejfölben, sózom, belekeverem az összetört erős paprikát. A hagymákat karikára vágom. Egy tepsibe rakom a csirkecombokat, rá a karikára vágott hagymákat, picit sózom, hogy párolódás közben puhuljon és enyhén meglocsolom  a hús zsírjával. Erre jön a tejfölös kukorica, befedem vele Előmelegített sütőben sütöm, közepes hőfokon,  kb. 30 perc alatt kész van. Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni.


A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése