2015. február 14., szombat

Mustáros tarja

A tarja nagyon finom, szaftos hús, a csontját levesbe szoktam tenni, a husi nagyon finom elkészítési módja a mustáros változat. Ez egy frissen sült, zsírban, vagy olajban lehet kisütni, köretnek nagyon jó hozzá a párolt rizs.



Hozzávalók:

4 szép nagy szelet tarja

bors
1 fej hagyma
4 ek. mustár
3-4 ek. liszt
zsír a sütéshez

párolt rizs

A  tarja szeleteket  kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Óvatosan kell sózni, csak kicsit, mert  a mustár sós. A hagymát nagyon apró kockára vágom és elkeverem a mustárral. Megkenem a hagymás mustárral a hússzeletek mindkét oldalát, utána lisztbe mártom és  forró zsírban mindkét oldalát  szép barnára sütöm. Finom, puha, omlós lesz. Párolt rizzsel tálalom, a sütőzsírba leeső pirult hagymákat a rizsre szedem.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése