2015. február 4., szerda

Rakott karfiol

Legkisebb fiam egyik kedvenc étele a rakott karfiol. Én a húst nem darálom le hozzá, ahogy általában szokták, hanem csak apró kockára vágva készítem el pörköltnek.




Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol
20 dkg rizs
50 dkg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír
só, bors
4-5 dl tejföl


A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval  megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először karfiolt rakok, sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét karfiol, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére karfiol kerül, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a benne maradt szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a karfiol tetejére, szép színe lesz tőle. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése