2015. február 20., péntek

Rántott csirkemell gombás rizzsel és salátával

Nagyon szeretjük a rizsköretet rántott húsok mellé, gombával, zöldségekkel összekeverve kiváló, pláne ha friss saláta is van mellé.

Hozzávalók:

4 szép nagy szelet csirkemell

2 tojás
liszt
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez

25 dkg rizs
25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír, vagy olaj
1/2 cs. petrezselyemzöld

bors

1 cs.  vegyes salátakeverék
2dl joghurt

bors
1 cikk fokhagyma

A csirkemell szeleteket  besózom és a  szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatva, kisütöm. A  rizst megpárolom. A gombát szeletekre vágom, egy kis fej aprított hagymát világosra pirítok a zsíron, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, saját levében megpárolom. Végül hozzákeverem az aprított petrezselyemzöldet. Az egészet összekeverem a rizzsel. A joghurtba keverek sót, borsot, zúzott fokhagymát. Tálaláskor a tányérra teszem a hússzeletet, a gombás rizst, mellé a salátakeveréket, amit meglocsolok az ízesített
joghurttal.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése