2015. február 27., péntek

Rántott sertésborda, natúr szűzpecsenye

Amikor rövidkarajt veszünk, kérjünk bátran olyat, amin rajta van a szűzpecsenye, mert az az igazi rövidkaraj. A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, percek alatt megsül.


Hozzávalók:

1 kg rövid karaj, szűzpecsenyével
2 tojás
liszt
prézli
zsír a kisütéshez

bors
pici pirospaprika

1 kg krumpli
1 nagy fej hagyma

A húst felszeletelem, kiklopfolom sózom. A szűzpecsenyét érmékre vágom, kicsit azt is megütögetem, sózom, borsozom. A szeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, zsírban kisütöm. A szűzérméket csak enyhén  lisztbe forgatom,  natúr sütöm, Amikor megsült kevés pirospaprikával megszórom. A hús zsírjából veszek ki, azon pirítom meg  a kockára vágott hagymát, majd  a főtt, összetört krumplival összeforgatom és köretnek tálalom a frissen sült húsok mellé.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése