2015. február 27., péntek

Sajtos csirkecomb, gyümölcsös rizzsel

Régen valamelyik női magazinban láttam meg ezt a receptet. Azóta készítem, nagyon szeretjük, lehet más gyümölcsöt is tenni a rizsbe, itt  szőlővel csináltam, finom volt. :-)


Hozzávalók:

4 csirkecomb
20 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl

bors
kevés őrölt szerecsendió
kevés fehér bors
zsír vagy olaj a sütéshez

párolt rizs
pár szép nagy  szőlőszem

 
A csirkecombokat sózom, borsozom, serpenyőben zsíron, vagy olajon  forgatva, lefedve, 15 percig elősütöm. A sajtot elkeverem a tejfölben, sózom, szórok hozzá fehér borsot, őrölt szerecsendiót, jól összekeverem.  A combokat  jénai tálba rakom, aminek aljára szedek egy keveset a hús zsírjából, és a tejfölös sajtot a húsokra halmozom. Közepes hőmérsékleten addig sütöm, amíg a teteje világos barna lesz. A párolt  rizshez keverek szőlőt, azzal tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése