2015. február 17., kedd

Tejfölös kolbászos krumplileves

Nagyon szeretem a leveseket, ez a krumplileves egyik nagy kedvencem.


Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 pár debreceni kolbász
20 dkg füstölt kolbász
2 szelet húsos szalonna
3 babérlevél
4 nagy  gerezd fokhagyma

bors
2 dl tejföl
2 ek liszt
kevés ecet

A krumplit  pucolás után kockára vágom, felteszem főni a kolbászokkal. A debrecenit egyben, a füstölt kolbászt karikára vágva teszem bele, a szalonnát szeletben, nagyon jó ízt ad a levesnek.  Hozzáteszem a babérlevelet, a fokhagymát, sózom, borsozom. Amikor megfőtt a  krumpli  és a kolbász behabarom a tejföl és a liszt keverékével, a tűzről levéve kevés ecettel ízesítem..A kolbászt a leves után mustárral, tormával esszük meg.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése