2015. február 2., hétfő

Tepsis tarja

A tarja nagyon finom hús, zamatos, ízletes. Egyben érdemes nagyobb darabot venni, mert a  csontjából finom levest lehet  főzni, a felszeletelt húsból pedig nálunk egyik kedvenc a tepsis tarja.


Hozzávalók:

4 szelet tarja
4 szelet húsos szalonna
1 kg krumpli

2 fej hagyma
nyáron 2 paradicsom, 2 paprika
télen fél üveg natúr lecsó
2 ek zsír
só, bors

A tarját kicsit klopfolom, sózom, borsozom,  a zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig. A krumplit karikára vágva megfőzöm. A hagymát, paradicsomot, paprikát felkarikázom, a húsos szalonnát bevagdosom. Egy kisebb tepsibe(lehet jénai tálba is), alulra rakom a krumpli felét, megsózom, locsolok rá a hús zsírjából, erre jön az egyik hagyma, paradicsom, paprika(télen a lecsó fele), ezt is sózom,  majd rárakom a húsokat. A húsokra rakom ismét  a hagymát, paradicsomot, paprikát(lecsó másik felét), sózom. Tetejére rakom sorban a maradék krumplit, amit szintén meglocsolok picit a hús zsírjával, majd sorban rárakom a húsos szalonna szeleteket. Először alacsony  hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy  a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és  a szalonna megpiruljon a tetején. Tálaláskor a pirult szalonnát a tetejére teszem.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése