2015. február 16., hétfő

Tócsni

Tájegységenként más a neve, van ahol lapcsánka, macok, cicege, mifelénk tócsni, de az biztos, hogy mindenkinek van egy tuti  receptje, ami szerinte a legjobb. Nekem is! :-)

 






Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 tojás
liszt
6 nagy cikk fokhagyma
bors

1 mk. kanál pirospaprika
  zsír vagy olaj a sütéshez

A krumplit lereszelem a fokhagymával együtt. Hozzáütöm a tojásokat, elkeverem és annyi lisztet szórok bele, hogy összeálljon. Nem kell túl sok liszt, sűrű, de folyós masszának kell lennie. Sózom, borsozom, én szoktam egy leheletnyi pirospaprikát is tenni bele, szebb színe lesz tőle, de aki szerint nem illik bele, az ne tegyen. Darabonként 2 evőkanálnyi adagot  forró zsírba teszek, ellapítom és mindkét oldalát megsütöm. Szalvétára szedem, a felesleges zsiradékot leitatom Forrón a legfinomabb! :-)

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése