2015. március 25., szerda

Ágica szelet

Közeleg a Húsvét, ki kell találni, mit süssünk. Aki nem szeret sütni, annak javaslom ezt  a sütés nélküli finom desszertet, azért Ágica szelet a neve, mert én találtam ki. :-) 



 Hozzávalók:

1/2 kg háztartási keksz
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
1/2 dl rum(vagy ennek megfelelő rumaroma)
10 dkg mazsola
10 dkg meggybefőtt és kevés leve

 
1 tábla ét tortabevonó csoki



A keksz felét ledarálom, a másik felét apróra tördelem és meglocsolom kevés rummal. A meggyet és az előzőleg megmosott, leforrázott mazsolát apróra összevágom, összekeverem, ezekre is locsolok egy kevés rumot. A vajat vagy margarint habosra keverem  a porcukorral, kakaóporral és a maradék rummal. Hozzáteszem  a darált kekszet, a rumos mazsolát és a meggyet, majd a darabos kekszet és annyi meggybefőtt levet öntök  hozzá, hogy egynemű masszát kapjak. Az egészet belesimítom egy folpack  fóliával bélelt kis tepsibe és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kiborítom  és bevonom  a felolvasztott  csokival, majd ismét lehűtöm, aztán felszeletelem. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése