2015. március 24., kedd

Bolognai spagetti




A bolognai mártást lehet makarónival és spagettivel is enni, sőt már pennével is készítettem. Ez most spagettis változat. :-)





 Hozzávalók: 

1/2 kg  sertéshús, vagy fele sertés, fele marha  
1  sárgarépa  
1  petrezselyemgyökér  
1 kis zellergumó  
4 ek. olaj  
1 üveg sűrített paradicsom  
1  nagy fej hagyma  
4 cikk fokhagyma 
1 kk.  kanál kakukkfű  
1 kk. kanál bazsalikom  
1 kk. oregáno  
1-2 dl vörösbor 
 só, bors, kevés cukor
 
30 dkg spagetti tészta
 só, olaj a kifőzéshez

reszelt sajt  

A húst a zöldségekkel együtt ledarálom. A hagymát kockára vágom és világosra pirítom az olajon, hozzáteszem a darált zöldséges húst, átforgatom amíg a hús kifehéredik. Megsózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is, a fokhagymát rápréselem, felengedem kevés vízzel, vörösborral, fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem a sűrített paradicsomot, ekkor kerül bele a cukor, mert az minden paradicsomos ételbe kell és még só, bors. Amikor puha a hús és  a zöldség, akkor kész. A spagettit sós, olajos vízben  kifőzöm (nem kell szétfőzni, lehessen harapni, és leöblíteni sem kell), rászedem a szószt,  megszórom reszelt sajttal. 

A képre kattintva nagyobban is látható! :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése