2015. március 11., szerda

Csirkeaprólék leves kagyló tésztával

Ma csirkeaprólék levest főztem, és az ajándékba kapott Soós kagyló tésztából főztem bele levesbetétet.




Hozzávalók: 

1 kg  csirkeaprólék(far-hát, nyak, zúza, máj, szív)
1/2 kg vegyes leveszöldség
szemes bors
szerecsendió
gyömbér

fokhagyma  

kevés ételízesítő 

20 dkg Soós kagylótészta

Az aprólékot jól kiáztatom, hogy ne legyen véres, hideg vízbe felteszem főni, nagy lángra. Amikor felforrt, a  habot leszedem, belerakom a darabolt zöldségeket, majd a fűszereket és lassú tűzön, gyöngyözve főzöm. Amikor puha  a hús, kész van. Miután leszállt a leves leszűröm. Tálaláskor a tésztára szedem és teszek bele zöldséget, főtt húst, májat, zúzát, szívet. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése