2015. március 4., szerda

Csirkemájas rizottó

A csirkemáj nagy előnye, hogy gyorsan kész van. A májas rizottó is gyorsan elkészülő étel, ha gyors ebédet szeretnénk, ideális választás. 


Hozzávalók: 

1/2 kg csirkemáj
1 fej hagyma
1 csomag zöldségkeverék(borsó, sárgarépa, kukorica, kaliforniai paprika)
olaj

bors
25 dkg rizottó rizs
10 dkg reszelt sajt

A hagymát felkockázom, világosra pirítom  3 ek. olajon.  Hozzáteszem a darabolt és jól lecsepegtetett májat, átsütöm minden oldalon, amikor megsült, pici vizet öntök alá, hogy legyen kevés szafjta, borsozom, végül sózom. Hozzákeverem a reszelt sajtot. Közben a rizst kevés sóval megpárolom, mindig kevés vizet adva hozzá, a zöldségeket szintén kevés olajon párolom, picit ezt is sózom. A májhoz keverem a rizst, majd a zöldségeket, az egészet jól átkeverem, majd lefedem és így hagyom 10-15 percig állni. Valamilyen formába szedve és kiborítva  tálalom. 

 A  képre kattintva nagyobban is látható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése