2015. március 25., szerda

Csodálatos Twix szelet (sütés nélkül)

Sokszor láttam olyan próbálkozást, hogy ismert és kedvelt  csokiszeleteket süteménnyé alakítanak át, a Twix csokit  én is kipróbáltam. Nagyon finom lett. :-) Mi nem bírtuk megvárni a teljes dermedést, jó egy éjszakára hűtőbe tenni, utána szeletelni. :-)Hozzávalók:

30 dkg vajas keksz


Karamell:

30 dkg cukor
1/2 l tej
10 dkg vaj, vagy margarin

 2 tábla tortabevonó csokiEgy szögletes kis tepsit kibélelek  folpack fóliával. A vajas kekszet összetöröm egy nylon zacskóban, klopfolóval, és a forma aljára szórom, egyenletesen elterítem  és kicsit megnyomkodom. Ráöntöm a karamellt, majd amikor kihűlt  a felolvasztott csokit. 

Karamell:

A cukrot karamellizálom, amíg szép barna lesz. Óvatosan, a tűzről levéve, hozzáöntöm a fél liter tejet és visszateszem forrni, hozzáadom a vajat, vagy margarint, együtt sűrűre főzöm. Folyamatosan kevergetni kell és tartalékon főzni. Akkor jó, amikor már nehezen folyik le a keverőkanálról. A tűztől levéve várok kicsit(2-3 perc), amíg sűrűsödni kezd(addig is keverem),  azután egyenletesen a kekszre öntöm. Hagyom  kihűlni.  Két tábla csokibevonót felolvasztok a papírján szereplő leírás szerint és a karamellre öntöm. Lehet ét, vagy tejcsokis, ízlés szerint. Jó, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése