2015. március 9., hétfő

Epres csokitorta

Lassan itt az eperszezon, nagyon finom desszerteket készíthetünk belőle. Csokitortához különösen illik a finom, zamatos eper.




Hozzávalók:


 
Piskóta:

6 tojás
6 ek. cukor
5 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. kakaópor

Krém:

25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
7 dkg kakaópor 
3 dl tej
5 dkg liszt
2 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma

20 dkg eper
15 dkg eperlekvár

A hozzávalókból sütök egy szögletes piskótát, 30X35 centis tepsiben. Én egyben verem fel az egész tojásokat  a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt hosszában kettévágom, majd a két keskeny lapot lapjában is ketté. Megtöltöm a krémmel, az oldalát is körben bekenem. Így lesz egy szép magas, szögletes tortám. Tetejét kirakom eperrel, az eperlekvárt megmelegítem, felolvasztom, majd amikor kicsit hűlt az eperre csorgatom, rögtön hűtőbe teszem. 

Krém:

A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése