2015. március 21., szombat

Filézett csirkecomb rántva zöld fűszeres rizzsel

A zöld fűszeres rizst egyik ismerősömtől tanultam, azóta már többször elkészítettem, nagyon finom rántott húsokhoz. 



Hozzávalók:

8 db felső csirkecomb, filézve
liszt
tojás
prézli

zsír, vagy olaj a sütéshez 

Rizshez:

25 dkg rizs
1 fej hagyma
1 ek. zsír
1/2 csokor kapor
1/2 csokor petrezselymezöld
1 erőspaprika
3 db közepes csemegeuborka

bors

A húst sózom, szokásos módon panírozom és kisütöm. A rizst megpárolom. A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem az apróra vágott kaprot, petrezselyemzöldet, karikára vágott erős paprikát, sózom.  Pici vízzel felengedem és 4-5 percig párolom, majd végül beleteszem a karikára vágott csemegeuborkát és pici borsot. Azzal már csak jól átmelegítem. Az egészet  a párolt rizshez keverem. Nagyszerű köret, savanyúság sem kell mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése