2015. március 29., vasárnap

Fűszeres csirkeszárny Coleslaw (kolszló) salátával

Fiam nagyon szereti a Coleslaw (kolszló) salátát, ami egy amerikai káposztasaláta. Rántott, fűszeres húsokhoz nagyon finom. :-)



Hozzávalók:

8 nagy csirkeszárny 
szárnyas fűszer
liszt
tojás 
prézli

1 kg krumpli

zsír, vagy olaj a sütéshez


Coleslaw salátához:

1 kis fej káposzta
1 sárgarépa
1 kicsi hagyma

10 ek. majonéz
5 ek. tejföl
2 ek. méz
2 ek citromlé
1 tk. őrölt fekete bors

Elkészítem a salátát. A káposztát legyalulom egy tálba, hozzá a sárgarépát és a hagymát is. Besózom, hagyom állni egy órát. Akkor picit kinyomom a levét és leöntöm az öntettel.  A majonézt összekeverem a tejföllel, mézzel, citromlével, őrölt borsot szórok bele. Jól elkeverem a répás, hagymás káposztával. A csirkeszárnyakat megszórom szárnyas fűszerkeverékkel, szokásos módon panírozom, kisütöm. A krumplit hasábokra vágom, azt is kisütöm, majd a  Coleslaw salátával tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése