2015. március 26., csütörtök

Grízgaluska leves

Nagyon szeretem a grízgaluskát hús illetve csontlevesben, de a családban nem annyira népszerű, ezért ritkán készítek. 



Hozzávalók: 


Kész hús vagy csontleves

1 tojás
só, ízlés szerint
búzadara

forró, sós víz a főzéshez

Az egész tojást felverem  a sóval, majd annyi búzadarát teszek bele, hogy se túl híg, se túl kemény ne legyen, ha a tányért megmozdítom, akkor még mozduljon meg benne. Fél órát pihentetem, addigra megduzzadnak a grízszemek és már nem mozdul el a tányérban. Ekkor forró, sós vízbe szaggatom, kifőzöm.  Jól megduzzad, és könnyű lesz. Miután kiszedtem óvatosan a forró levesbe rakom és így hagyom még állni 10 percig, hogy magába szívja a leves ízét.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése