2015. március 19., csütörtök

Gulyásleves

A gulyásleves igen laktató étel, általában palacsintát szoktam sütni mellé.
A fiam szívesen kihagyná belőle  a köménymagot, de az a "lelke", anélkül nem az igazi. :-) 






Hozzávalók:

1/2 kg sertéslapocka, vagy marhalábszár
3 fej hagyma
2 ek. zsír
pirospaprika
1 csöves erős paprika

1-1 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
3 közepes krumpli
1 csokor zeller zöldje

bors
köménymag
ételízesítő

A húsból a szokásos módon, jó sok hagymával  pörköltet készítek, beleteszem az erős paprikát is. Ahol gyerek is eszik belőle, ott csak a tányéron tegyünk bele erős paprikát. A zöldségeket feldarabolom és sós, ételízesítős vízben felteszem főni, csak éppen hogy ellepje. Amikor a hús már puha, hozzáöntöm a zöldséget, ekkor teszem bele a kockára vágott krumplit, a köménymagot, a borsot és a zeller zöldet. Addig főzöm így együtt, amíg a krumpli is puha lesz. Puha kenyérrel nagyon finom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése