2015. március 19., csütörtök

Gyors zöldségleves

Van amikor csak gyorsan össze akarunk dobni egy levest, erre kiválóan alkalmas ez a gyors a zöldségleves.








Hozzávalók:

1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 kisebb karalábé
20 dkg borsó(télen fagyasztott)
2 közepes krumpli
1 fej hagyma

1 ek. zsír
1 kk. pirospaprika

bors
ételízesítő
1 ek. liszt 

A zsírt megolvasztom, ráteszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, majddarabolt zöldségeket, sózom és párlom 5-6 percig. Közben a borsót enyhén sós vízben megfőzöm. Azért csinálom így, mert  csak addig főzöm a borsót, hogy éppen legyen és csak a végén adom hozzá  a leveshez, levével együtt, így a borsó nem szét, nem törik össze. A zöldségekre szórom a lisztet, jól átforgatom, majd lehúzva a tűzről hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem és felengedem vízzelbeleteszem az ételízesítőt, borsot. Amikor félig puha az összes  zöldség, jön hozzá a kockára vágott krumpli, ha az is megpuhult hozzáöntöm a borsót levével együtt és már csak egyet forralok rajta.  Ha van tehetünk bele petrezselyem és zeller zöldet is.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése