2015. március 9., hétfő

Halászlé

Én nem igazán szeretem a halat, a halászlének is csak levét eszem meg. De a fiúk imádják, ezért nekik szoktam főzni. Jó csípősen szeretik. :-)





Hozzávalók:



1, 30 kg  ponty
1 kg vöröshagyma
2 nagy ek. pirospaprika
2 csöves erős paprika
1 doboz mélyhűtött  halsűrítmény
6 halászlékocka




A tisztított ponty fejét, farkát levágom, a törzsét felszeletelem 2-3 centis szeletekre.  Ha nagyobb mennyiség készül és több hal van, érdemes megfőzni és átpasszírozni a fejet, farkat, de egy halnál én inkább készen vett halsűrítménnyel csinálom. A halszeleteket besózom, hagyom állni 2 órán át. A hagymát szeletekre vágom, felteszem főni 3 liter vízben, enyhén megsózom.  A sózással vigyázni kell, mert a halszeletek be vannak sózva. Amikor már puha a hagyma, a felét kiszedem, leturmixolom, visszateszem a lébe. Hozzáteszem a halsűrítményt, a pirospaprikát, az erős paprikát és a halászlékockákat. Így együtt főzöm 20-25 percig, majd szépen, óvatosan beleengedem a halszeleteket és addig főzőm, amíg megpuhulnak. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése