2015. március 1., vasárnap

Havas házikó

Ezt a nagyon finom és mutatós süteményt Karácsonyra akartam megsütni, de akkor nem került rá sor, olyan sok minden mást sütöttem. Most elkészítettem, igaz ma már  a tavasz első napja van  de láttunk mi már márciusban is hóesést. :-)










Hozzávalók:


Piskóta:

4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor

Citromkrém:

20 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 citrom leve és héja
2 ek. liszt
1 ek, cukor
2 dl víz

Kekszmassza:

20 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
rumaroma
2 kk. neskávé
langyos víz

Kókuszreszelék a szóráshoz

A 4 tojásból szokásos módon piskótát sütök egy 20X30 cm-es tepsiben  Ez lesz a házikó alapja. Miután kihűlt  rákenem a citromkrémet, ami az ablaka lesz, hűtőbe teszem amíg kicsit megszilárdul. Erre jön a barna kekszmassza, amiből készül a házikó teteje, ezt  kenhetőre készítem, majd újra hűtő következik 15 percre. Feldarabolom a süteményt kockákra, majd a tetején lévő képlékeny kekszmasszát a kezemmel háromszögre formálom, háztetőnek. Amikor mindegyikkel kész vagyok, megszórom a házikók tetejét kókuszreszelékkel, ettől lesz havas házikó. :-) Igazi karácsonyi sütemény, de máskor is el lehet készíteni, nagyon finom.

Citromkrém:

A margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a citrom levét és héját, majd a lisztből, cukorból, vízből főzött és kihűtött pépet. Ettől könnyű lesz a krém.

Kekszmassza:

A darált kekszhez szórom a porcukrot, a  kakaóport, a neskávét(ha gyerek is eszik belőle akkor koffeinmentes azonnal oldódó kávét használjunk), hozzáadom a rumaromát és langyos vízzel masszává keverem.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése