2015. március 28., szombat

Hóvégi csirkefarhát leves

Nagyon finom levest főzhetünk csirkefarhátból, mert minden megvan benne, ami az ízletes leveshez kell, csont, bőr és persze hús is. :-) 


Hozzávalók: 

3 db csirkefarhát
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kis  zellergumó
1 kis karalábé
1 krumpli
1 hagyma
3 cikk fokhagyma
szemes bors
gyömbér
szerecsendió

ételízesítő
petrezselyem és zeller zöld 

A csirkefarhátat kettévágom,  alapos mosás után hideg vízben felteszem főni, nagy lángra, majd amikor felforrt  leszedem habját. A zöldségeket kisebb darabokra vágom, mert a farhát hamar megfő, belerakom a levesbe, majd a fűszereket is, ezután gyöngyözve főzöm.  Kb. 1 óra alatt kész is van. Lehet hozzá bármilyen levesbetétet adni, kifőtt tésztát, grízgaluskát, esetleg 1 májkrémből készített májgaluskát is. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése