2015. március 29., vasárnap

Karfiolleves

Fiam egyik legkedvesebb étele a karfiol. Minden formában szereti, levesnek, rántva, csőben sütve. :-) 


Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kis zeller
1 tk. ételítesítő

bors
1 ek.zsír
2 ek. liszt
2 tk. pirospaprika
2 dl tejföl
petrezselyem és zeller zöld

A karfiolt rózsáira szedem, a répákat karikára, a zellert kockára vágom.  Felteszem főni, két és fél liter vízben  előbb a zöldségeket, mert  a karfiol nagyon hamar megfő, nem akarom, hogy szétfőjön. A zöldeket összekötöm, úgy teszem a levesbe. Teszek bele sót, ételízesítőt, kevés borsot. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáteszem a karfiolt és együtt puhára főzöm. A zsírból és a lisztből rántást készítek, a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, felengedem kevés hideg vízzel, a levesre öntöm, jól összeforralom. Ha kell még utána fűszerezem. Tálaláskor minden tányérba  szedek 2 ek. tejfölt és arra szedem a forró levest.  De aki akarja össze is forralhatja a tejföllel, mi így szeretjük, így szoktuk meg. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése