2015. március 28., szombat

Kávés piskótatekercs málnadzsemmel (saját recept)

Mivel a kávé és a málna íze jól megy egymáshoz, kitaláltam, hogy kávés piskótát készítek, málnadzsemmel töltve. 


Hozzávalók:


6 tojás
6 ek. kristálycukor
5ek. liszt
 
1 ek. őrölt kávé
fél mk. kanál sütőpor


25 dkg málnadzsem



Az egész tojásokat  keverőtálban  géppel felverem a cukorral, amíg kemény piskótamassza lesz, megáll a keverő karon. Ezután  kézi habverővel óvatosan hozzákeverem a sütőporral  és őrölt kávéval elkevert  lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, előmelegített sütőben közepes hőfokon sütöm. Deszkára borítom, lehúzom róla  a papírt, nedves konyharuhára teszem és feltekerem, így hagyom kihűlni. Ezzel a módszerrel  nem törik el, szép tekercs lesz. Miután kihűlt, kitekerem, megkenem a málnadzsemmel,  visszacsavarom, hagyom kicsit állni, utána szeleltem. Porcukorral díszítem. 

A képre kattintva nagyobban is látható! :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése