2015. március 31., kedd

Kókusztekercs (sütés nélkül)

Gyerekkoromban imádtam a cukrászdákban kimérve vásárolható kókusztekercset, ez a kekszes változat is nagyon finom, gyakran készítem, mert hamar kész van és  nem kell sütni. :-)






Hozzávalók: 

1/2 kg darált keksz
5 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
1 adag kávé, lefőzve(2 dl), lehet neskávé is
1/2 dl rum, vagy ennek megfelelő rumaroma 

20 dkg vaj, vagy margarin

25 dkg porcukor
1/2 cs. tejszínízű pudingpor
2 dl tej
20 dkg kókuszreszelék

A darált kekszhez szórom  a porcukrot, a kakaóport, hozzáteszem a rum felét (vagy a rumaromát), és a lehűtött kávéval összedolgozom. Képlékeny, nyújtható masszának kell lennie. Hűtőben hagyom állni 1 órát. A krémhez a vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom a pudingporból főzött és kihűtött sűrű pudingot, a rum másik felét és jól kihabosítom. Belekeverek 15 dkg kókuszreszeléket, a maradék kell a külső részre. A krémet is pihentetem 1 órát hideg helyen. Erre azért van szükség, mert így adja majd ki a szép, tekercs formát. Egy gyúródeszkára szórok kókuszreszeléket, azon kinyújtom a kekszes masszát, kb.  2cm-re, egyenletesen rákenem a kókuszos krémet és feltekerem. Ha leragad, nem kell megijedni, egy széles, vizezett késsel alá kell nyúlni és azzal felsimítani a masszát. Amikor kész a tekercs, langyos vízzel kicsit átkenem a tetejét és az oldalát is, hogy megragadjon rajta a kókuszreszelék. Ezután jó vastagon megszórom, kezemmel az oldalára is jól rányomkodom. Kettévágva emelem át egy tálcára, de ezt a mennyiséget lehet két adagban is készíteni, akkor fele masszát nyújtom ki, fele krémet kenem rá, így két rúd lesz és könnyebb vele bánni. Hűtőbe teszem, legjobb másnap szeletelni, addig összeérnek az ízek és szépen szeletelhető lesz. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése