2015. március 4., szerda

Lecsó

Nagyon várom már a lecsószezont, imádom. Úgy szeretem, ha nagyon csípős és van benne valamilyen füstölt dolog, kolbász szalonna. Természetesen erre is mindenkinek van tuti receptje, az enyém ez. :-)










Hozzávalók:

1 kg paradicsom
1/2 kg paprika (vegyesen, erős is) 
1/2 kg hagyma
30 dkg füstölt kolbász (vagy füstölt virsli)
20 dkg füstölt húsos szalonna
3 ek. zsír

cukor
piros paprika

A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a finom füstölt ízű zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a kolbászt, vagy virslit, vagy van amikor mindkettőt. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. Puha kenyérrel esszük. 


A képre kattintva nagyobban is látható!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése