2015. március 3., kedd

Magyaros tarja

Nagyon szeretjük a lecsós dolgokat, májat, csirkecombot is szoktam lecsósan, de a tepsiben, krumplival sült tarja is nagyon finom így. 










Hozzávalók:

4 szelet tarja
4 szelet húsos szalonna
1 kg krumpli

2 fej hagyma 
3 paradicsom
3 paprika
télen fél üveg natúr lecsó

20 dkg házi, füstölt kolbász
2 ek zsír
só, bors


A tarját kicsit klopfolom, sózom, borsozom,  a zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig. A krumplit karikára vágva félig megfőzöm. A tarja zsírján a  hagymából, a paradicsomból, a paprikából és a kolbászból lecsót készítek(télen fél üveg natúr lecsóból), a húsos szalonnát bevagdosom. Egy kisebb tepsibe(lehet jénai tálba is), alulra rakom a krumpli felét, megsózom, erre jön a kolbászos lecsó fele, majd rárakom a húsokat. Befedem a kolbászos lecsó másik felével. Tetejére rakom  a maradék krumplit, majd sorban rárakom a húsos szalonna szeleteket. Először alacsony  hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy  a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és  a szalonna megpiruljon a tetején. Tálaláskor a pirult szalonnát a tetejére teszem. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése