2015. március 9., hétfő

Májas rizi-bizi

Ha gyorsan akarunk ebédet készíteni a csirkemáj nagyon jó megoldás. Nagyon gyorsan elkészül és finom.





Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj
1 fej hagyma
20 dkg mélyhűtött borsó

bors
majoránna
2 ek. zsír
 
25 dkg  rizs

A hagymát szeltekre vágom, világosra pirítom  a zsíron. Hozzáteszem a darabolt és jól lecsepegtetett májat, átsütöm minden oldalon, amikor megsült, pici vizet öntök alá, hogy legyen szafjta, borsozom, megszórom bőven majoránnával, végül sózomKözben a rizst kevés sóval megpárolom, a borsót pár percig főzöm. A májhoz keverem a borsóval elvegyített rizst, az egészet jól átkeverem, majd lefedem és így hagyom 10-15 percig állni. Valamilyen formába szedve és kiborítva, savanyúsággal  tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése