2015. március 10., kedd

Meggyleves



Nagyon szeretem gyerekkorom óta  a meggylevest. Nyáron friss meggyből készítem, télen, tavasszal  pedig meggybefőttből, talán még finomabb is abból. :-) 










Hozzávalók:


1 üveg meggybefőtt
szegfűszeg
fahéj
kevés cukor
2 dl tejföl
2 ek. liszt

A meggybefőttet levével együtt beleöntöm egy lábasba,  felöntöm 2-3 dl vízzel, teszek hozzá szegfűszeget, fahéjat és összeforralom. Ha kell teszek még bele cukrot is. A tejfölt és a lisztet összeturmixolom 1 dl vízzel, fokozatosan felhígítom a levessel(hőkiegyenlítés), beleöntöm a habarást és jól összeforralom. Lehűtöm, de lehet melegen is fogyasztani.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése