2015. március 10., kedd
Meggyleves
Nagyon szeretem gyerekkorom óta a meggylevest. Nyáron friss meggyből készítem, télen, tavasszal pedig meggybefőttből, talán még finomabb is abból. :-)
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
szegfűszeg
fahéj
kevés cukor
2 dl tejföl
2 ek. liszt
A meggybefőttet levével együtt beleöntöm egy lábasba, felöntöm 2-3 dl vízzel, teszek hozzá szegfűszeget, fahéjat és összeforralom. Ha kell teszek még bele cukrot is. A tejfölt és a lisztet összeturmixolom 1 dl vízzel, fokozatosan felhígítom a levessel(hőkiegyenlítés), beleöntöm a habarást és jól összeforralom. Lehűtöm, de lehet melegen is fogyasztani.
A képre kattintva nagyobban is látható!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése