2015. március 8., vasárnap

Rántott csirke zöldséges rizzsel

Nálunk vasárnap általában valamilyen rántott hús van ebédre. :-) Azt szoktam mondani, hogy vasárnap a prézlis húsok napja. Nyáron jön  hozzá még valamilyen idényzöldség, tök, karfiol, patisszon, padlizsán, cukkini, minden, amit rántani lehet. :-)

 


Hozzávalók: 


2 csirkecomb, 
4 csirkeszárny 
1 csirkemell

 liszt
tojás
prézli


zsír vagy olaj a sütéshez

1 csomag mexikói zöldségkeverék
 25 dkg rizs

A húsokat megsózom, szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatom,  bő zsiradékban kisütöm, papírra szedem.  A rizst megpárolom, a zöldségeket pár percig sós vízben főzöm. Tálalásnál középre teszem a zöldségkeveréket, ráhalmozom a rizst és  köré egy darab combot, szárnyat, mellet. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése