2015. március 21., szombat

Rántott sertésborda és mátrai borzaska szűzérméből

Amikor a rövidkarajon van szűzpecsenye érdemes valami különlegesebb módon  elkészíteni, a mátrai borzaskát itt  az interneten találtam és nagyon finom lett. :-)




 Hozzávalók:

1 kg rövidkaraj, szűzpecsenyével
liszt
tojás
prézli

bors

2 közepes krumpli
1 tojás
 liszt
1 cikk fokhagyma
tejföl
reszelt sajt

zsír vagy olaj a sütéshez

 A sertéskarajt egyben kivágom(a csontját levesbe főzöm), a szűzpecsenyét is lefejtem róla. A húst szeletekre vágom, kicsit klopfolom, sózom, a szűzpecsenyét érmekre, azokat csak tenyérrel lapítom kissé, sózom, borsozom. A bordaszeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, kisütöm. A krumplikat lereszelem, belenyomom a fokhagymát, hozzáteszem a tojást,  lisztet annyit, hogy kissé folyós maradjon, sózom, borsozom. A szűrérméket lisztbe, majd ebbe a masszába mártom, forró zsiradékban kisütöm. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek.  Köretnek jó hozzá a párolt rizs, de krumplipürével is kiváló.

A képre kattintva nagyobban is látható!   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése