2015. március 10., kedd

Sonkatál

Vészesen közeg  a Húsvét. Ilyenkor sokan főznek kötözött sonkát, pár jó tanácsot érdemes betartani. 




Hozzávalók:

1 szép kötözött sonka
paradicsom
zöldhagyma
erős paprika

fejes saláta 
 

főtt tojás


A kötözött sonkát feltesszük főni, bő vízben, aztán lefedjük és csak lassan, gyöngyözve főzzük, 4 órán át. A főzővizében hagyjuk kihűlni, így finom zamatos lesz. Én délután szoktam megfőzni és reggelig így hagyom. Másnap reggel leveszem róla hálót, folpack fóliába csomagolom és hűtőbe teszem. Hagyom állni pár órát. Így szépen fel lehet majd szeletelni. A tálaló tálra salátaleveleket teszek, arra rakom a megfőtt sonkaszeleteket, körberakom szeletelt főtt tojással és a zöldségekkel. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése