2015. március 4., szerda

Sóskaleves főtt tojással

Imádom a sóskát! A spenótot nem szeretem, de a sóska nagy kedvenc.  Főleg szósznak húsokhoz, főzelékének tükörtojással vagy és levesnek főtt tojással szeretem. 


Hozzávalók:

1/2 kg friss sóska, vagy 30 dkg fagyasztott 
2 ek. vaj
2 ek. liszt

cukor
2 dl tejföl 

2 főtt tojás 

A sóskát alapos mosás után lecsepegtetem, és az olvasztott vajra teszem, megsózom. Ettől összeesik, így párolom, amíg a színe sötét lesz és teljesen szétesik. Szórok rá lisztet, átkeverem, felöntöm annyi vízzel, hogy jó sűrű levest kapjak, hozzáteszem a tejfölt, öszeforralom.Cukorral ízesítem, mert  a sóska elég savanyú.  Tálaláskor félbevágott, vagy kockázott főtt tojást teszek bele. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése