2015. március 3., kedd

Székelykáposzta

A székelykáposzta fiaim egyik kedvenc étele, nagyon sokszor készítettem már, mert kiadós, laktató és finom. Én teszek bele egy kevés rizst is és a fiúk sok tejföllel szeretik.:-)


Hozzávalók: 



60 dkg sertéslapocka
1 kg hordós káposzta
1 nagy fej hagyma
3 kk. pirospaprika
3 ek. zsír
10 dkg rizs
2 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl

bors

A sertéslapockát felkockázom, a zsírból, hagymából, pirospaprikából pörköltalapot készítek, ráteszem a húst, átforgatom, sózom, borsozom,  felengedem vízzel és fedő alatt, mindig kevés vizet hozzáadva félpuhára párolom. Amikor félig puha  a hús, hozzáteszem a hordós káposztát (savanyúságától függ, hogy át kell-e mosni), a babérlevelet, a fokhagymát és együtt főzöm tovább. Amikor már minden  puha, hozzáteszem a rizst, 5 percig kevergetve főzöm, majd a fedőt rátéve egy konyharuhával letakarom az edényt, amíg megpuhul a rizs. Ez kb. 10-15 perc. Ekkor  hozzáteszem a tejfölt és még sót, borsot ha szükséges, együtt is jól összeforralom. Tálaláskor még teszünk rá tejfölt, de anélkül is finom, mert már van benne is jócskán. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése